Etapa I

Etapa I
Fundamentarea ştiinţifica si tehnica a direcţiilor de cercetare din cadrul proiectului in conformitate cu priorităţile si strategiile UE de mediu si sănătate si elaborarea modelului conceptual de formare a THM in procesul de tratare a apei de la sursa la consumator.
Termen: 15.01.2009

Activitate I.1. Formularea si elaborarea strategiei privind abordarea integrata a calitatii si securitatii apei in zona central Transilvaneana (Jud.Cluj, Salaj, Mures).

Activitate I.2. Fundamentarea directiilor de CD specifice pentru dezvoltarea unui program complex de investigare a substantelor prioritar periculoase -cancerigene.

Activitate I.3. Elaborarea modelului conceptual al mecanismului de formare a THM in procesul de tratare al apei. Particularitati in zonele investigate.

Activitatea I.4. Elaborarea metodologiilor de investigare intr-un sistem integrat bazat pe concepte ecologice, moderne si performante

Activitatea I.5. Elaborarea documentaţiei pentru tipurile de metode utilizate in cadrul analizei punctuale si integrate a THM in diferite trepte de tratare a apei

Activitate I.6. Organizarea unui workshop si a unei mese rotunde cu invitaţi de renume international in cadrul Conferintei Internationale "The third Central and Eastern European Conference on Health and the Environment - CEECHE, Cluj Napoca 2008. Elaborare şi lansare pagină WEB.

Rezultate

  1. Studiu de interes regional
  2. Baza de date privind calitatea apelor la sursa si consumator in Cluj-Napoca, Zalau, Tg.
  3. Mures.Model conceptual al mecanismului de formare a THM
  4. Metodologii de investigare si monitorizare a calitatii apei in zone cu potential de generare a THM.
  5. Metoda de analiza GC a THM prin citire directa
  6. Elaborare şi lansare pagină WEB